Kokonaisena kuumennettu valkohomejuusto on näyttävä tarjottava juustopöytään

valkohomejuustoOletko kokeillut kuumentaa valkohomejuustoa uunissa? Kannattaa, sillä se on todella herkullista.

Briejuustolla maustetut joulutortut olivat viime joulun hitti, ja resepti löytyy Rosmariiniöljyllä höystettynä myös Virginon sivuilta.

Tämän vuoden juhlakaudella tehdään kokonaisena uunissa kuumennettua valkohomejuustoa, joka sopii niin pikkujoulujen, joulun kuin uudenvuoden juhlien tarjoiluihin.

Uunissa paistettu valkohomejuusto
Kokonainen brie- tai camembert-kiekko
2 rkl Virginon Rosmariiniöljyä
2 rkl hunajaa
1 dl isoiksi paloiksi rouhittua saksanpähkinää
pari kierrosta mustapippuria myllystä
tuoretta rosmariinia

Kääri juustokiekko puoleksi folioon niin että pinta jää peittämättä. Laita juusto uunipellille leivinpaperin päälle.

Valuta päälle öljyä ja juoksevaa hunajaa. Ripota juustolle saksanpähkinät ja hiukan mustapippuria.

Kuumenna uunissa 200 asteessa 7–8 minuuttia ja aseta tarjolle.

Koristele tuoreella rosmariinilla. Juuston kanssa sopivat suolakeksit, piparit ja omenalohkot sekä tietysti punaviini!

Pin It