header

Uunituore peltileipä huumaa tuoksullaan

peltileipäAlkuvuodesta moni meistä tarkkailee rahanmenoa hieman tarkemmin. Leipominen on kiva harrastus, ja samalla voi säästää.

Etenkin leivän tai sämpylöiden tekemiseen tarvittavat aineet ovat hyvin edullisia. Ja mikä on ihanampaa, kuin vastapaistetun tuoreen leivän tuoksu keittiössä.

Itse en aina jaksa pyöritellä sämpylöitä, silloin peltileipä valmistuu nopeasti ja helposti.

Ohjetta voi muunnella sen mukaan, millaisia jauhoja ja hiutaleita kaapista löytyy.

Kaurainen peltileipä
6 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita tai leikattua kauraa
4,5 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
25 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1,5 tl suolaa
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja hiutaleet joukkoon vähitellen. Sekoita hyvin.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota puoli tuntia vedottomassa paikassa (itse kohotan taikinat usein mikroaaltouunissa, mikron ovi vain kiinni niin ei varmasti vedä).

Peitä laidallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Tasoita taikina pellille käsin, käytä jauhoja apuna. Leikkaa leipä ruuduiksi terävällä veitsellä. Anna leivän kohota liinalla peitettynä vielä 15 minuuttia. Voit halutessasi ripotella päälle rouheita, siemeniä tai hiutaleita. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilällä liinalla peitettynä.

Vinkki: tee leivän kanssa terveellistä kevytvoita.

Pin It

Rypsirouhe olisi erinomainen kasviproteiinin lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsistä saadaan kylmäpuristamalla terveellistä, maukasta ja luonnonmukaista öljyä. Mutta siitä olisi mahdollisuus valmistaa ruuanlaittoon paljon…

Edulliset superruuat löytyvät lähikaupasta

kategoriassa Ajankohtaista

Unohda erikoisuudet - kalliille superruuille löytyy helposti huomattavasti edullisemmat vastineet, kehottaa Iltalehden artikkeli.Superruualle ei ole…

Ikisuosikki – mokkapalat!

kategoriassa Blogi

Mokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee…