header

Uunituore peltileipä huumaa tuoksullaan

peltileipäAlkuvuodesta moni meistä tarkkailee rahanmenoa hieman tarkemmin. Leipominen on kiva harrastus, ja samalla voi säästää.

Etenkin leivän tai sämpylöiden tekemiseen tarvittavat aineet ovat hyvin edullisia. Ja mikä on ihanampaa, kuin vastapaistetun tuoreen leivän tuoksu keittiössä.

Itse en aina jaksa pyöritellä sämpylöitä, silloin peltileipä valmistuu nopeasti ja helposti.

Ohjetta voi muunnella sen mukaan, millaisia jauhoja ja hiutaleita kaapista löytyy.

Kaurainen peltileipä
6 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita tai leikattua kauraa
4,5 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
25 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1,5 tl suolaa
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja hiutaleet joukkoon vähitellen. Sekoita hyvin.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota puoli tuntia vedottomassa paikassa (itse kohotan taikinat usein mikroaaltouunissa, mikron ovi vain kiinni niin ei varmasti vedä).

Peitä laidallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Tasoita taikina pellille käsin, käytä jauhoja apuna. Leikkaa leipä ruuduiksi terävällä veitsellä. Anna leivän kohota liinalla peitettynä vielä 15 minuuttia. Voit halutessasi ripotella päälle rouheita, siemeniä tai hiutaleita. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilällä liinalla peitettynä.

Vinkki: tee leivän kanssa terveellistä kevytvoita.

Pin It

Arvonta on suoritettu!

kategoriassa Ajankohtaista

Arvonta on suoritettu. Kiitos kaikille osallistujille!

Öljy on makuasia

kategoriassa Ajankohtaista

Kasviöljyt ovat maultaan ja terveysvaikutuksiltaan keittiön hyviksiä - joukossa on vain yksi kovis. Käyttötarkoitus ratkaisee,…

Kauden parhaat blinit!

kategoriassa Blogi

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta tattarijauhoa, ja siitä syntyikin herkullisia blinejä. Blinien tekeminen on paljon helpompaa…