Cilbir eli kananmunat turkkilaisen jogurtin kanssa

turkkilaiset munatAinekset:
6 kananmunaa
4 dl turkkilaista jogurttia
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl Virginon Chiliöljyä, Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
1 tl chilirouhetta
2 valkosipulin kynttä kuorittuina ja pilkottuina
koristeluun: persiljasilppua, chilirouhetta, mustapippuria myllystä

Keitä munat puolikoviksi, niin että keltuainen jää osittain valuvaksi: laita munat kattilaan kylmään veteen ja säädä levy kuumaksi. Kun vesi alkaa kiehua, pienennä lämpöä. Keitä 4 – 5 minuuttia.

”Säikäytä munat” eli kaada kattilasta kuuma vesi pois ja laske hanasta kylmää vettä tilalle. Toista vielä kaksi kertaa ja jätä munat muutamaksi minuutiksi jäähtymään kylmään veteen.

Sekoita mausteet turkkilaiseen jogurttiin ja levitä se syvälle lautaselle.

Kuori munat varovasti ja halkaise, keltuainen saa valua. Asettele munanpuolikkaat jogurtin päälle ja koristele ruoka.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It