Ohje 4 hengelle alkuruuaksi, 2:lle pääruuaksi
Ainekset:
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä (tai maustamatonta, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
nippu tuoretta parsaa
½ dl Parmesaani-juustoa raasteena
½ - 1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl voita
pari oksaa tuoretta rosmariinia
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kuoritut ja silputut sipulit, kääntele hetki. Lisää riisi, kääntele öljyssä. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja murenna joukkoon liemikuutio. Kypsennä risottoa keskilämmöllä ja lisää kanalientä noin desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen. Kun neste on imeytynyt riisiin, kaada lisää ja sekoita taas.
Huuhtele parsat, leikkaa niistä kova kantaosa pois (2–3 cm.) Paloittele parsat ja lisää risottoon, jatka kypsentämistä. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, tarkista riisin kypsyys. Riisi ja parsat saavat olla al dente, eli niissä on hiukan rapeaa suutuntumaa.
Mausta risotto parmesaanilla, suolalla, pippurilla, voilla ja tuoreen rosmariinin lehdillä. Sekoita, tarkista maku ja tarjoa heti. Tarjoa tuoreen salaatin kera.
Vinkki: voit korvata viimeisen desilitran kanalientä kuivalla kuohuviinillä, niin risotosta tulee vielä kuohkeampaa.
Resepti: Aira Kuvaja