(4:lle)
Ainekset:
2 syöntikypsää avocadoa
200 g katkarapuja
2 rkl sitruunamehua
1 cm pala tuoretta chiliä
tillinoksia ja sitruunaviipaleita
Majoneesi:
1 keltuainen
0,5 tl sinappia
1 tl sitruunamehua
1/5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl valkoviinietikkaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai chiliöljyä
Valmista ensin majoneesi. Kaikkien majoneesin ainesten tulisi olla huoneenlämpöisiä.
Laita keltuaiset, sinappi, sitruunamehu ja mausteet sekä viinietikka kulhoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla, kierrevatkaimella tai sähkövatkaimella.
Lisää kulhoon öljy ensin tipoittain ja vähitellen ohuena nauhana. Vatkaa koko ajan. Lisää öljyä, kunnes majoneesi on sopivan paksua.
Halkaise avocadot ja poista kivi. Valuta avocadoille hiukan sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.
Sulata katkaravut siivilässä kuuman juoksevan veden alla ja valuta. Leikkaa chili pieneksi silpuksi.
Sekoita katkaravut, chili ja sopiva määrä majoneesia. Täytä avocadonpuolikkaat, ripota niille hiukan mustapippuria ja koristele tillin oksilla sekä sitruunan lohkoilla.
Resepti: Aira Kuvaja