Ainekset:
1 prk (400/265 g) kikherneitä suolaliemessä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna
¾ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä (myös Valkosipuli- ja Chiliöljyt käyvät)
½ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
½ tl chilirouhetta
3 rkl sitruunamehua
Lisukkeet:
2 rkl Virginon Chiliöljyä tai maustamatonta Virginoa
200 g kirsikkatomaatteja
1 pala fetaa
muutama musta ja vihreä oliivi
koristeluun: silputtua persiljaa, jauhettua kurkumaa, savupaprikajauhetta, rouhittua mustapippuria, chilirouhetta
Valmista hummus: valuta kikherneet. Silppua sipuli ja valkosipuli. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä hummus tarjoilulautaselle.
Valuta hummuksen päälle hieman öljyä. Valuta feta ja murenna käsin hummuksen päälle (kannattaa jättää osa hummuksesta näkyviin ja laittaa lisukkeet vain noin puoleen tarjoiluastiasta). Puolita tomaatit ja lisää ne oliivien kanssa hummuksen päälle. Ripota ”hummuspuolen” pintaan mausteita ja silputtua persiljaa.
Tarjoa leivän, esimerkiksi patonkiviipaleiden kanssa.
Resepti: Aira Kuvaja