Sitruuna-spelttikääretorttu

sitruunakaaretorttu SPohja: 
4 kananmunaa 
2 dl luomusokeria 
1 tl leivinjauhetta 
2 dl vaaleaa spelttijauhoa 
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 

Täyte: 
1 prk (noin 340 g) Lemon curd -tahnaa 

Kuorrutus:
200 g rasvatonta maitorahkaa
250 g kauravispiä
1 dl luomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
½ sitruunan mehu

Anna munien olla huoneenlämmössä yön yli. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy, sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellin päälle ja paista 225 asteessa noin 6–7 min.

Kun pohja on kypsä, ota pelti uunista. Laita pöydälle leivinpaperiarkki ja sirota sille sokeria. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrottele uunissa ollut leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä haaleaksi ja levitä sille Lemon curd -tahna. Kääri torttu.

Vatkaa kaurakerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Lisää kaurakermavaahto, sekoita tasaiseksi. Päällystä kääretorttu ja koristele esimerkiksi sitruunan ja limen viipaleilla ja sitruunamelissan ja mintun lehdillä.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It