Rahkamarjapiiras

vadelma rahkapiirakkaSAinekset: 
3 dl vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta 
3/4 dl sokeria 
ripaus vaniljaa 
ripaus suolaa 
1/2 purkkia (125 g) rahkaa 
1/2 dl maitoa 
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä 

Täyte:
1/2 purkkia rahkaa
1 muna
1–2 rkl sokeria
2 dl vadelmahilloa
2 dl tuoreita tai pakastevadelmia
1–2 rkl perunajauhoja
Sekoita kuivat aineet. Vaivaa raaka-aineet taikinaksi. Vatkaa muna ja sekoita se rahkan ja sokerin kanssa. Sekoita hillo, marjat ja jauhot sakeudeltaan puuromaiseksi massaksi. Kauli taikina ympyräksi, halkaisija noin 25 senttiä.

Sivele piirasvuoka (halkaisija 27–30 cm) ohuelti rypsiöljyllä. Levitä taikina vuokaan niin, että sitä tulee myös reunoille. Levitä rahkatäyte taikinalle ja lopuksi marjatäyte rahkan päälle.

Paista piirakka 225 asteisessa uunissa. Paistoaika on 20-30 minuuttia.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It