header

Rahkamarjapiiras

Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
ripaus vaniljaa
ripaus suolaa
1/2 purkkia (125 g) rahkaa
1/2 dl maitoa
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1/2 purkkia rahkaa
1 muna
1–2 rkl sokeria
2 dl vadelmahilloa
2 dl tuoreita tai pakastevadelmia
1–2 rkl perunajauhoja

Sekoita kuivat aineet. Vaivaa raaka-aineet taikinaksi. Vatkaa muna ja sekoita se rahkan ja sokerin kanssa. Sekoita hillo, marjat ja jauhot sakeudeltaan puuromaiseksi massaksi. Kauli taikina ympyräksi, halkaisija noin 25 senttiä.

Sivele piirasvuoka (halkaisija 27–30 cm) ohuelti rypsiöljyllä. Levitä taikina vuokaan niin, että sitä tulee myös reunoille. Levitä rahkatäyte taikinalle ja lopuksi marjatäyte rahkan päälle.

Paista piirakka 225 asteisessa uunissa. Paistoaika on 20 minuuttia.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It