header

Runebergin kakku

RuneberginkakkuAinekset:
2 kananmunaa
100 g kermaviiliä
1 dl Virgino kylmäpuristetty rypsiöljy
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl piparkakkumuruja
1 dl mantelijauhoa
1 ½ dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl rommia tai punssia

Pinnalle:
100 g vadelmahilloa
sokerivesikuorrutusta (n. 3 tl sitruunanmehua ja 1 dl tomusokeria)
pieni rasia tuoreita vadelmia halutessasi

Voitele ja jauhota tasapohjainen vuoka. Murusta piparkakut. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen.

Sekoita kananmuna, kermaviili, rommi tai punssi sekä öljy sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sekoita.

Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 20-30 min (riippuen uunista ja vuoan koosta).

Anna kakun hetken levähtää ja kumoa sitten. Kun kakku on jäähtynyt, koristele se vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Pin It