Ainekset:
200 g mantelimassaa
200 g sokeria
125 g voita
0,75 dl Virgino-öljyä
5 kananmuna
80 g paahdettuja mantelilastuja
70 g vehnäjauhoja
20 g tomusokeria
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Erottele neljän kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä mantelimassaa hieman mikroaaltouunissa. Sekoita mantelimassa ja sokeri yleiskoneella. Lisää huoneenlämpöinen voi sekä Virgino-öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja kananmuna massaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää paahdetut mantelilastut sekä vehnäjauhot. Sekoita massa tasaiseksi.
Vaahdota valkuainen sekä tomusokeri. Lisää valkuaisvaahto mantelikakkumassaan nuolijalla nostellen. Kypsennä kakkua voidellussa vuoassa noin 50 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä meheväksi.
Lämmin, mausteinen suklaakastike:
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1 oksa rosmariinia
2 rkl Virgino-öljyä
Kiehauta kerma ja rosmariini. Kaada kerma suklaan päälle siivilän läpi, jotta rosmariini erottuu. Sekoita tasaiseksi ja lisää sekoittaen Virgino-öljy. Valuta suklaakastiketta kakun päälle ja nauti.
Resepti: Fazer Amican edustuskokki Atte Kuuskoski