Mansikka-mascarpone kääretorttu

kääretorttu mansikkaAinekset: 
2 munaa 
2,5 dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta 
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 ¾ dl maitoa 
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
250 g mansikoita
1 sitruunan kuori raastettuna

Koristeluun:
mansikoita
tuoreita mintunlehtiä halutessasi

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa öljy, munat ja maito sekaisin. Lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa, noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja toisen leivinpaperin päälle, johon olet ripottanut vähän sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja lisää sokerit sekä mascarponejuusto. Pese sitruuna ja raasta keltainen pintaosa täytteen joukkoon. Lisää torttupohjan päälle viipaloidut mansikat sekä täyte. Jätä täytteestä hieman koristeluun. Kääri torttu rullalle ja koristele tuorein mansikoin ja kerma-mascarponetäytteellä. Lisää tuoreita mintunlehtiä halutessasi.

Pin It