header

Omenakakku

Ainekset:
100 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl soijakermaa
1,5 rkl psylliumia
3 dl intiaanisokeria
3 dl kauraleseitä
1 dl mantelijauhoa
1 dl vaaleaa Jytte-jauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1/2 tl kardemummaa
1-2 kotimaista omenaa

Sekoita rasvat, soijakerma ja psyllium. Anna kuidun turvota 10 min. Sekoita joukkoon muut aineet, leivinjauhe Jytte-jauhoihin sekoitettuna. Älä vaivaa taikinaa liikaa.

Voitele vuoka margariinilla ja kaada kakkutaikina vuokaan. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele kauniisti kakun pinnalle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku saa jäädä meheväksi.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It