Ainekset:
2 dl siirappia
2 dl tummaa sokeria
150 g voita
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
1,5 tl pomeranssinkuorta
1,5 tl neilikkaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
1 dl kermaa
3 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
Tee piparkakkutaikina edellisenä päivänä, jotta maut tulevat täyteläisiksi ja rakenteesta tulee hyvä.
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen voi ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Lisää öljy. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat, kerma ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu. Laita taikina yöksi jääkaappiin hyvin peitettynä.
Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.