Ainekset:
3 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl Virgino rypsiöljyä
6 dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 ½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
halutessa päälle pähkinärouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Kaada taikina kahden litran irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja reunat voideltu. Paista 175 astetta 50 - 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Lisää huoneenlämpöisen voin joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute kakun päälle. Lisää halutessasi päälle vielä pähkinärouhetta.