header

Mustikka-rahkakääretorttu

mustikka rahkakaaretorttuAinekset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja päällyste:
3 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
2 dl mustikkahilloa tai -marmeladia

Päälle mustikoita, tuoretta minttua.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan varovasti nostellen, niin että taikinasta tulee tasainen ja sileä. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6–7 minuuttia. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Sekoita hyvin rahka, sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja nostele rahkan joukkoon. Lisää lopuksi mustikat. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle mustikkahillo ja osa kerma-rahkaseoksesta. Kääri torttu rullalle, nosta tarjoiluvadille ja päällystä kerma-rahkaseoksella. Koristele mustikoilla ja mintun lehdillä.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It