Meksikolainen papuhampurilainen

vegepapuburgerPapupihvit: 
(4-6 pihviä riippuen pihvin koosta) 
1 valkosipulinkynsi pilkottuna 
½ dl korppujauhoja 
1 dl kaurajauhoja 
1 tl chilijauhetta 
2 tl juustokuminaa 
1 tl savupaprikajauhetta 
2 tl kuivattua korianteria 
1 kananmuna 
1 tlk kypsiä mustapapuja 
1 tlk kypsiä kidneypapuja 
(1/2-1 tl suolaa) 

Pihvien pintaan ennen paistoa (tai pannulle) Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy tai Virgino valkosipuliöljy tai Virgino chiliöljy

Avocadotäyte:
4 kypsää avocadoa
sitruunan tai limen mehua
1 rkl Virgino valkosipuliöljyä
kourallinen tuoretta korianteria
1 pieni salottisipuli
2 tl shiracha -chilikastiketta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Muuta:
Hampurilaissämpylöitä
Tomaattia
Versoja, salaattia tai ituja

Sekoita papupihviainekset kaikki sekaisin. Anna taikinan turvota hetki. Muotoile taikinasta pihvejä kostutetuin käsin. Sivele pihvien pintaan reilusti öljyä ja paista kypsiksi grillin parilalla. Paista miedolla lämmöllä ettei pinta pala. Voit myös paistaa pannulla reilussa öljyssä. Paista myös toinen puoli.

Murskaa avokadot soseeksi sauvasekoittimella tai survimella. Lisää kuutioitu sipuli ja loraus sitruunan- tai limenmehua ja öljy. Lisää suolaa ja pippuria. Sekoita.

Lämmitä myös hampurilaissämpylät grillissä.

Kokoa hampurilaiset. Lisää sämpylöiden päälle avocadotahnaa, pihvi, tomaattiviipaleita sekä versoja, ituja tai salaattia.

Tarjoile halutessasi nachojen kera.

Pin It