Ainekset:
4 annosta
Pihvit
700 g naudan sisäfileetä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
1 tl voita
Hernekastike
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g herneitä
1 sipuli
2 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
2 rkl maustamatonta jogurttia
½ dl persiljaa hienonnettuna
ripaus mustapippuria ja suolaa
Porkkanapyree
400 g porkkanaa
1 sipuli
1 ½ rkl Virgino-rypsiöljyä
1 ½ dl vettä
2 tähtianista
hieman suolaa
1 dl kermaa
1 rkl voita
Paistetut porkkanat
3 porkkanaa
hiukan suolaa
2 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
herneenversoja koristeeksi
Nosta pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Muotoile pihvit käsillä pyöreiksi. Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Pannu on valmis, kun rasva on vaaleanruskeaa, eikä enää kupli. Nosta pihvit pannulle. Paista kaksi pihviä kerrallaan, jotta pannu ei jäähdy. Anna pihvien paistua rauhassa, kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä noin kaksi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetken.
Hienonna sipuli ja kuullota hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää herneet. Keitä pari minuuttia ja hienonna joukkoon persilja. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja tähtianikset ja kuullota hetki. Sekoita ja lisää porkkanat. Paahda miedolla lämmöllä, niin ettei seos pääse ruskistumaan. Lisää vesi ja hauduta vihannekset alhaisella lämmöllä kypsiksi. Poista tähtianikset, soseuta pyree sauvasekoittimella ja mausta. Lisää kermaa ja voita maun mukaan.
Kuori ja paloittele porkkanat isoiksi paloiksi. Keitä miedosti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, eli kunnes porkkanat ovat al dente. Ruskista porkkanat öljyssä pannulla ja kokoa annokset. Koristele herneenversoilla.
Resepti: Aira Kuvaja