Kanavartaat

kanavartaatAinekset: 
4 annosta 
800 g broilerin koipi/reisilihaa (luutonta) 
2 dl Virginon Valkosipuliöljyä 
2 valkosipulikynttä 
n. 0,5 dl soijaa 
mehut puolikkaasta sitruunasta tai 2 rkl viinietikkaa 
8 kpl puisia vartaita 
1 viiden litran minigrip-pussi 

Liota vartaat vedessä, jotta ne eivät pala grillattaessa.

Leikkaa broileri suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja murska/raasta valkosipuli. Sekoita kaikki marinadiainekset minigrippussissa ja lisää lihaa pussiin. Näin säästyt tiskiltä. Laita liha jääkaappiin ja anna marinoitua yli yön. Mutta jo 20 minuuttiakin tekee ihmeitä. Jos marioit vain 20 minuuttia, älä laita pussia jääkaappiin.

Ota liha jääkaapista noin tunti ennen käyttöä. Valuta lihasta marinadi ja ota se talteen. Pujota liha vartaisiin ja laita ne sivuun. Laita marinadi pieneen kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä antaen sen pulputtaa kevyesti 5-10 minuuttia. Tarkista suolan ja hapokkuuden tasapaino. Marinadi on valmis tälleisenä. Voit myös maustaa sen esimerkiksi misolla, jeeralla, kuminalla, tuoreilla yrteillä, chilillä, appelsiinillä ym. Sokerilla tai hunajalla saat ihanaa tahmeutta marinadiin.

Grillaa vartaat valmiiksi ja sivele ne keitetyllä marinadilla ennen tarjoilua.

Huom! Tämä marinadi toimii erinomaisesti myös eri lihoille ja vihanneksille. Jos grillaat eri raaka-aineet omissa vartaissaan, pystyt paremmin hallitsemaan jokaisen raaka-aineen valmistumisajan.

Resepti: Lotten Lindborg-Suhonen

Pin It