Ainekset:
(kahdelle)
200 g munanuudeleita
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ dl maapähkinävoita
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl korealaista chilitahnaa Gochujangia (tai muuta chilitahnaa)
2 tl riisiviini- tai omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 cm pala tuoretta inkivääriä
½ keltainen paprika
½ punainen paprika
Kypsennä nuudeleita pari minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan), niin että nuudelit pehmenevät ja ”pesät” aukeavat. Valuta, mutta ota keitinvesi talteen.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki kuorittua, silputtua sipulia ja kuorittuja, viipaloituja valkosipulin kynsiä. Lisää pähkinävoi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kuumalla pannulla. Lisää soija, chilitahna, hunaja, etikka ja kuorittu, raastettu inkivääri. Lisää 1 dl nuudelien keitinvettä ja sekoita kastike tasaiseksi. Sekoita kastike nuudelien joukkoon.
Halkaise paprikat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Koristele annokset paprikalla ja basilikan lehdillä. Tarjoa heti, nuudelit eivät odota ruokailijaa.
Vinkki: jos haluat tehdä ruuasta vegaanisen, käytä vehnänuudeleita sekä vaahterasiirappia munanuudelien ja hunajan tilalla.
Resepti: Aira Kuvaja