Katkarapurisotto

Ainekset:
4:lle
1 fenkoli
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 - 2 porkkanaa
2 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
n. 7 dl vettä + 2 rkl kasvisfondia
1 pss (180g) katkarapuja
1 dl parmesaania
1/2 dl tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippuria

Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi porkkanat. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisin kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää fenkoli ja porkkanat.

Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää kasvislientä riisille noin 1 dl kerralla. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1dl lientä. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää.

Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää sulatettu ja valutettu katkaravut kattilaan. Mausta parmesaanilla tilillä ja pippurilla. 

Pin It