header

Uunissa haudutettua nieriää ja yrttinen purjokastike

Ainekset:
2 nierifileetä
4 purjoa ohuina viipaleina
2 pientä kesäkurpitsaa
suolaa ja jauhettua valkopippuria
50 g voita
2 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 dl kalalientä tai puolikuivaa valkoviiniä

Suolaliemi:
1 l vettä
1 dl suolaa

Dressinki:
1 sitruunan kuori ja -mehu
yhden purjon vihreä varsi
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tilliä
1 rkl korianteria

Pese purjo huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä yhden purjon vihreä varsiosa dressinkiin. Viipaloi kesäkurpitsat ja aseta ne yhdessä purjoviipaleiden kanssa voidellun uunivuoan pohjalle, mausta suolalla, jauhetulla valkopippurilla. Kaada rosmariiniöljy tasaisesti viipaleiden päälle.

Kuumenna uuni 120 - asteeseen, laita vuoka uuniin ja hauduta n. 12 minuuttia.

Valmista sillä aikaa suolaliemi. Sekoita kunnes suola on liuennut nesteeseen. Laita nieriäfileet liemeen 10 minuutin ajaksi. Nosta liemestä ja kuivaa talouspaperilla. Aseta fileet kasvispedille ja kypsennä kunnes kalan sisälämpötila on 40 - astetta, noin 8 minuuttia.

Valmista kalan dressinki mittamaalla ainekset kasariin; purista yhden sitruunan mehu ja raasta kuori. Lisää viinietikka, leikattu korianteri, suikaloitu purjonvarsi. Mausta suolalla ja ripauksella jauhettu valkopippuria. Kuumenna dressinki kiehuvaksi ja kaada kalan päälle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai keitetyn kauran tai ohran kanssa.

Resepti: Keittiömestari Kim Palhus

Pin It