Lohta tenolaiseen tapaan

reseptit_paaruoat_lohta_tenolaiseen_tapaanAinekset: 
500 g lohifileetä
1 dl vettä
3 rkl kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa

Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa siitä sentin viipaleita. Suurempi määrä kannattaa valmistaa kahden sentin kyljyksistä. Ruodot ja nahka pitävät kalapalat paremmin koossa. Pane pannulle puoli senttiä vettä. Laita kalaviipaleet kiehuvaan vesitilkkaseen kypsymään. Käännä viipaleet minuutin kuluttua. Huolehdi, ettei liemi kiehu liian rajusti. Lisää pannulle tilkka rypsiöljyä. Valele kalapaloja muodostuneella kastikkeella ja mausta kalat suolalla.

Vinkki! Tässä kala-annoksessa on runsaasti omega-rasvahappoja. Tenolaiseen tapaan valmistettu lohi on herkullista kylmänäkin, koska siinä ei ole kiinteitä hyytyviä rasvoja. Paahdetun ruisleivän päälle kylmä lohipala ja herkku on valmis.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It