Ainekset:
1 ruukku vihreää salaattia
2 persikkaa tai nektariinia
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
(muutama viipale ilmakuivattua kinkkua)
Vinaigrette:
1 limen mehu
2 rkl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä ja 1 valkosipulin kynsi silputtuna)
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Revi salaatti kulhon pohjalle. Viipaloi mozzarella.
Viipaloi tai lohko persikat, sivele ne öljyllä ja grillaa tai kuumenna parilapannulla muutama minuutti.
Asettele salaattipedille vuorotellen persikkaa, mozzarellaa ja basilikan lehtiä. Halutessasi voit käyttää salaattiin myös Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua.
Sekoita Vinaigrette ja valuuta salaatille. Tarjoa heti.
Resepti: Aira Kuvaja