Ainekset:
salaattia (esim. lollo rosso, tammenlehväsalaatti tai romaine)
1 l mansikoita
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl pinjansiemeniä
Kastike:
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl vehnäolutta
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
Aloita jauhamalla suolaa ja pippuria myllystä sekoituskannuun. Lisää sokeri ja etikka, sekoita kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Sekoita joukkoon öljy ja lopuksi olut.
Olut tuo salaatinkastikkeeseen täyteläisyyttä. Sopii kesäsalaateille: pirskota kastiketta vadille, jolle olet koonnut raikkaan salaattipohjan, mansikoita, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Viimeistele raikkailla yrteillä.
Resepti: Mariaana Nelimarkka