12 kpl
Ainekset:
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl Virgino Rosmariiniöljyä
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
100 g fetajuustoa
n. 100 g eli kourallinen hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
kurpitsasiemeniä
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele muffinsivuoat tai aseta paperiset muffinsikupit vuokiin. Sekoita kuivat raaka-aineet keskenään. Tee samoin kosteiden raaka-aineiden kanssa. Lisää kuutioitu fetajuusto ja raastettu kesäkurpitsa kosteisiin raaka-aineisiin. Yhdistä kuivat kosteisiin kevyesti sekoittaen.
Taikinasta ei tarvitse tulla sileää. Täytä muffinsivuoat ja ripottele päälle kurpitsasiemenet. Laita lämpimään uuniin ja paista 20-25 minuuttia.
Vinkki! Muffinsit voi käyttää sämpylän tavoin ja täyttää ne esimerkiksi kinkulla ja tomaatilla. Tämä on oivallinen välipala tai piknik-ruoka.
Resepti: Lotten Lindborg-Suhonen