Ainekset:
0,5 l vettä
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Virgino-rypsiöljyä
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen siirappi ja suola. Lisää kaurahiutaleet sekä vähitellen jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää loppujen jauhojen kanssa yhtä aikaa öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä 1/2 tuntia.
Öljyä vuoat ja jauhota ne kaurahiutaleilla. Jaa taikina pitkiin leipävuokiin ja anna kohta vuoissa liinalla peitettynä toiset puoli tuntia.
Paista uunin alatasolla ensin 225 asteessa, ja kun pinta saa väriä, laske lämpötila 200 asteeseen. Paistoaika yhteensä 1/2 tuntia. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.
Resepti: Aira Kuvaja