header

Rosmariinichiapatta

16 chiapatta leipa MAinekset:
500 g vehnäjauhoja
50 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
2 tl hunajaa
0,5 dl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl suolaa
300 g vehnäjauhoja

Kaada kylmä vesi kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee veteen. Lisää hunaja tai ruskea sokeri ja 500 g jauhoja. Sekoita taikinajuuri tasaiseksi. Peitä kulho liinalla, anna juuren kohota huoneenlämmössä 3 tuntia.

Kaada kohonnut juuritaikina yleiskoneeseen, lisää muut ainekset mm. loput jauhot ja alusta taikinaa koneessa kymmenisen minuuttia. Voit myös alustaa taikinan käsin. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tunnin ajan.

Kumoa pehmeä taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeksi palaksi. Vaivaa löysää taikinaa varovasti jauhoissa pyöritellen. Muotoile palat 20 x 30 cm:n kokoisiksi, nosta leivinpaperille uunipellille ja kauli pitkänomaisiksi leiviksi. Anna kohota 15–20 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja nosta uunin pohjalle kuumalla vedellä täytetty astia. Vesihöyry antaa leivälle rapean pinnan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki! Leivän voi maustaa ripottelemalla pinnalle parmesaanijuustoraastetta tai viipaloituja oliiveja.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It