Kaurasydämet

kaurasydammet(1 pellillinen) 
Ainekset: 
2,5 dl kaurajuomaa 
25 g tuorehiivaa (1/2 palaa) 
1 tl hienoa merisuolaa 
1 rkl juoksevaa hunajaa 
6,5 dl kaurainen sämpyläjauhoseosta 
1 dl kauraleseitä 
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, hunaja, öljy ja leseet. Lisää jauhot vähitellen, ensin sekoittaen vispilällä, sitten puuhaarukalla ja lopuksi käsin alustaen. Tee melko kiinteää taikinaa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä ½ tuntia.

Sirota leivinpöydälle jauhoja, kaada taikina pöydälle ja ripota jauhoja myös sen päälle. Kauli taikina sentin levyiseksi ja ota taikinasta sydämiä piparkakkumuotilla. Laita sydämet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele ne kauramaidolla ja ripota pintaan kauraleseitä. Paista kaurasydämiä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kauniin kullanruskeita.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It