Mustapekan Bostonleipä

15 palaa

Taikina:
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa Mustapekka
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl täysruokosokeria
1 rkl tomaattipyrettä
6 dl spelttijauhoja
1/2 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä

Täyte:
1 pak (170 g) pekonia
200 g metsäsieniä
1 iso sipuli
1 pak (100 g) Valio Mustapekka tuorejuustoa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy. Kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

Kuutioi pekoni ja sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ne paistinpannulla.

Vaivaa taikina ja kauli levyksi. Levitä päälle pekoniseos ja murennettu tuorejuusto. Kieritä rullaksi. Leikkaa n. 5cm:n paloja ja asettele ne voideltuun vuokaan (22 cm) väljästi. Kohota. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes kypsä. Tarjoa sosekeiton tai salaatin kanssa.

Resepti: Eevamari Rauhamäki

Pin It