Ainekset:
Pohja:
1 dl Mämmi- ja leipämaltaita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
¾ dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy
Täyte:
1 prk Creme fraiche
2 kananmunaa
1 dl maitoa tai kermaa
1 tl suolaa
2 tl Dijon sinappia
1 kevätsipuli
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta tilliä
Piirakan päälle:
salaattia (esim. tammenlehvänsalaattia)
150 g katkarapuja
1 sitruunan mehu
¼ dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
½-1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 kevätsipuli
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sekoita leivinjauhe, mämmi- ja leipämaltaat sekä vehnäjauho sekaisin. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää piirakkavuuan päälle leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan leivinpaperin päälle. Nosta taikinaa myös reunoille. Paista 225 asteessa 10 min.
Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset. Pilko joukkoon kevätsipuli ja tuore tilli. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja jatka paistoa 20-25 min.
Anna pohjan jäähtyä ja nosta se jäähtyneenä pois leivinpaperista tarjoilulautaselle. Lisää päälle salaatti sekä katkaravut sekä pilkottu kevätsipuli. Sekoita öljyn joukkoon sitruunan mehu, suola, sokeri sekä mustapippuri. Lisää kastike piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Lisää pilkottu kevätsipuli sekä kourallinen tuoretta tilliä pilkottuna.