Ainekset:
5 dl vettä
50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 dl spelttivehnäleseitä
8–10 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl Virgino-öljyä
Kaada kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi kulhoon, jonne murennat myös hiivan. Lisää mausteet ja spelttileseet. Huomaa, että kuivahiiva sekoitetaan jauhojen joukkoon!
Alusta hiivaleipäjauhot käsin taikinaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Lisää öljy vähitellen vaivaamisen loppuvaiheessa. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota.
Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi jauhotetulla pöydällä. Paiata 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Resepti: Anni-Mari Syväniemi