header

Joulubagelit

Bagel15 kpl

Taikina:
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
3 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Virgino Rosmariiniöljyä

Keittämiseen:
4 l vettä
2 rkl siirappia

Pinnalle:
seesamin- tai unikonsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 15 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

Täytteet:
Kylmäsavulohi, punasipuli, tuorejuustoa, salaattia, yrttejä

Resepti: Elina Brodkin ja Sanni Mielonen

Pin It