Taikina:
2 dl kädenlämpöistä tai hieman lämpimämpää vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täytteet:
2 suomalaista punaposkista omenaa
½ dl vaahterasiirappia (tai juoksevaa hunajaa)
200 g mozzarellaraastetta
100 g sinihomejuustoa
5 viipaletta pekonia
tuoretta basilikaa
Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoa ja sekoita kierrevatkaimella lämpöisen veden joukkoon. Lisää suola sekä jauhoja vähitellen, ensin kierrevatkaimella ja sitten puulastalla- tai kauhalla, lopuksi käsin alustaen. Lisää lopuksi öljy ja alusta taikina käsin tasaiseksi. Voit levittää taikinan joko kokonaan uunipellille leivinpaperin päälle tai tehdä useampia pieniä, pyöreitä pizzoja.
Paloittele pekoni ja paista kevyesti (pekoni paistuu uunissa vielä lisää!) Ripota pizzapohjalle puolet mozzarellaraasteesta. Poista omenista siemenkodat, leikkaa omenat ensin lohkoiksi ja sitten viipaleiksi, ja levitä pizzalle. Valuta viipaleille vaahterasiirappia.
Ripota omenien päälle pekoni ja murenna sinihomejuusto käsin. Lisää lopuksi loput mozzarellaraasteesta.
Paista pizzaa uunissa 200 asteessa 20 minuuttia, tai kunnes sekä pizzapohja että juusto on saanut kaunista kullanruskeaa väriä. Ota pizza uunista ja anna levätä hetki. Koristele basilikan lehdillä.
Resepti: Aira Kuvaja