Ligurian Focaccia

Focaccia MediumAinekset: 
500 g durum tai erikoisvehnäjauhoja 
20 g hiivaa 
4 dl vettä 
140 ml Virgino Rosmariiniöljyä 
1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia 
1/2 rkl suolaa 
2 rkl fariinisokeria 

Kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Liota suola kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri, hiiva, rosmariini ja rosmariiniöljyöljy. Lisää puolet jauhoista, vaivaa elastinen ja tasainen taikina. Anna taikinan vetäytyä hetki ja vaivaa joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinasta kuohkea ja tasainen.

Voitele leivinpaperi rosmariiniöljyllä, muotoile taikinasta pyöreä ja kaada se pellille. Voitele rosmariiniöljyllä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin tunnin ajan, kunnes taikina on kunnolla kohonnut.

Poista leivinliina ja paina taikinaa kevyesti kasaan. ja anna sen vielä kohota puolisen tuntia. Voitele pinta tilkalla rosmariiniöljyllä paista siitä kauniin vaalean ruskea n. 15 – 20 minuuttia. Nosta leipä uunista ja voitele pinta kevyesti lämpimällä vedellä ja tarjoa.

Resepti: keittiömestari Kim Palhus

Pin It