Kinkku-salamipannukakku

suolainen pannukakkuAinekset: 
6 munaa 
1 l maitoa 
6 dl vehnäjauhoa 
1 tl suolaa 
300 g palvikinkkua 
100 g meetwurstia tai salamia 
Puolikas pienestä kesäkurpitsasta 
150 g voimakasta juustoa raastettuna (emmental) 
1 sipuli 
mustapippuria myllystä 
4 tomaattia 
oreganoa 
Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun sekä sipulin paistamiseen. Perinteisen Virginon sijaan sopii käyttää myös chiliöljyä tai valkosipuliöljyä. 

Sekoita maito, munat, vehnäjauho ja suola kulhossa. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistelet täytteet.

Paista kuutioitu sipuli esim. valkosipuli- tai chiliöljyssä. Raasta kesäkurpitsa ja kuutioi kinkku ja meetwursti/salami pieneksi. Viipaloi tomaatti.

Kaada taikina öljytylle leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Lisää paistettu sipuli, raastettu kesäkurpitsa sekä kinkku ja salami. Lisää viipaloidut tomaatit sekä juustoraaste. Lisää päälle vielä mustapippuria myllystä sekä ripsuttele oreganoa.

Paista 225 asteessa keskitasolla n. 30-35 min.

Voit tehdä puolikkaan annoksen ja käyttää tällöin uunivuokaa ja laittaa tähän voidellun leivinpaperin.

Pin It