Persialainen ohutleipä

persialainen leipaAinekset:
1 rkl kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
700 g vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Mittaa lämmin vesi kulhoon, lisää suola. Lisää jauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikina tulee paksummaksi, lisää öljy ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Lisää jauhoja varoen, sen verran että taikina irtoaa kädestä. Laita taikina lämpimään paikkaan tunniksi kohoamaan kulhossa liinalla peitettynä.

Kaada taikina leivinpaperiarkin päälle ja sirota taikinalle hiukan jauhoja. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vedä leivinpaperin avulla uunipellille. Anna kohota leivinliinan alla puoli tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele leipä voisulalla tai öljyllä ja ripottele halutessasi päälle hiukan kuminan- tai seesaminsiemeniä. Paista leipää uunissa 16 – 18 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetken leivinliinan alla ja leikkaa paloiksi esim. saksilla.

Pin It