Ainekset:
400 g gluteenitonta piirakka- tai voitaikinaa (pakaste)
4 isoa tomaattia (tai eri värisiä, muotoisia ja kokoisia tomaatteja)
3 munaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
300 g voimakasta juustoa raastettuna (gouda, cheddar tai mustaleima emmental)
3 dl kermaa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
koristeeksi herneenversoja tai tuoretta basilikaa
Ota taikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai anna sen sulaa huoneenlämmössä pari tuntia. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne piiraspohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet piirakalle.
Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Koristele piirakka tuoreilla yrteillä ja tarjoa haaleana.
Resepti: Aira Kuvaja