Itsetehty granola

myslin. 500 g valmista granolaa
Ainekset:

5 dl luomukaurahiutaleita
1 ½ dl kurpitsansiemeniä
1 dl mantelilastuja
½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl hienokiteistä merisuolaa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl hunajaa
1/4 tl luomuvaniljasokeria
1 dl kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Päällystä iso uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita kaurahiutaleet, kurpitsansiemenet, mantelilastut, saksanpähkinät, kaneli, inkivääri sekä suola keskenään isossa kulhossa, laita sivuun.

Lämmitä öljy ja hunaja kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Kaada seos kaurahiutale-pähkinäsekoituksen päälle ja sekoita huolellisesti. Levitä granola tasaiseksi kerrokseksi uunivuokaan.

Paahda granolaa keskellä uunia 15 minuuttia. Sekoita granolaa 5 minuutin välein. Granola on valmista kun se on kauniin ruskeaa. Granolaa pitää tarkkailla koko ajan sillä se palaa helposti.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Rouhi karpalot pienemmiksi ja lisää granolan sekaan. Säilytä granola ilmatiivissä rasiassa huoneenlämmössä.

Nauti granola esimerkiksi maidon, mantelijuoman tai luonnonjogurtin sekä tuoreiden hedelmäpalojen tai marjojen kanssa.

Pin It