Usein kysyttyä

pullot keittiössäVirgino maistuu hieman pähkinälle, sisältääkö se pähkinää?
Kylmäpuristettu Virgino ei sisällä pähkinää. Öljyymme ei ole lisätty mitään ylimäärästä, se valmistetaan 100% rypsistä. Korkealaatuisen kylmäpuristetun rypsiöljyn tunnusmerkit ovat pehmeä pähkinäinen maku, kauniin kullankeltainen väri ja täyteläinen rakenne. Pähkinäinen maku tulee rypsin omasta mausta. Toisin sanoin, rypsin oma maku muistuttaa hieman pähkinää tai mantelia.

Miksi Virgino on väriltään syvemmän keltaista ja paksumpaa kuin tavallinen rypsiöljy?
Kylmäpuristettu öljy on muilla menetelmillä tuotettuja öljyjä syvemmän väristä ja maukkaampaa.
Virgino on kylmäpuristettu eikä sitä ole millään tavalla jälkikäsitelty värin, tuoksun tai maun poistamiseksi. Hellävarainen kylmäpuristustekniikka säilyttää öljyn luonnollisen maun, värin ja tärkeät ravintoaineet.

Laadukkaan öljyn merkit ovat:
• kauniin kullankeltainen väri
• miedosti pähkinäinen rypsin maku
• miellyttävä tuoksu
• kirkkaus, läpinäkyvyys
• paksu ja täyteläinen rakenne

Sopiiko Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy paistamiseen?
Kylmäpuristettu Virgino sopii kaikkeen ruuanlaittoon, myös paistamiseen. Kylmäpuristetun rypsiöljyn maku, rakenne ja ravintoaineet kestävät paistamisen hyvin. Sen terveydelliset vaikutukset ja muut hyvät ominaisuudet eivät tuhoudu lämmitettäessä. Puhtaana rasvana rypsiöljy ei pala helposti, vaan paistaa kauniin ja rapean pinnan niin kalalle kuin pihville. Kun Virginoa käytetään vaikkapa liharuokien valmistuksessa, sen lesitiini vähentää kolesterolin kertymistä verisuonien seinämiin. Virginon korkean savuamispisteensä (+210 C°) ansiosta öljy soveltuu mainiosti myös uppopaistamiseen.

Kaikki kylmäpuristetut kasviöljyt eivät sovi paistamiseen. Niiden sisältämät lehtivihreähiukkaset muuttuvat palaessaan vaarallisiksi karsinogeeneiksi. Virgino soveltuu erinomaisesti paistamiseen, sillä Virginon valmistukseen kelpuutetaan vain täysin kypsät siemenet, joissa lehtivihreää ei enää ole.

Sopiiko Virgino-rypsiöljy leivontaan ja jälkiruokien valmistukseen?
Virgino sopii erittäin hyvin leivän, sämpylöiden, hedelmäpiiraiden ja kuivakakun raaka-aineeksi. Kylmäpuristetun Virgino-rypsiöljyn luontainen pähkinää tai mantelia muistuttava maku antaa täyteläisen aromin jälkiruokiin. Erityisen säväyksen rypsiöljy antaa porkkanakakkuihin ja suklaisiin jälkiruokiin. Virgino on myös mainio kumppani lettujen tekoon.

Sopiiko kylmäpuristettu rypsiöljy laihduttajien ruokavalioon?
Kylmäpuristettu Virgino sopii erinomaisesti laihduttajan ruokavalioon. Keventäjän kannattaa suosia kasviksia, täysjyväviljaa, rasvattomia maitotuotteita, siipikarjaa ja kalaa sekä hyvää rasvaa. Kovien rasvojen vähentäminen onkin olennaista terveyden kannalta. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu riittävästi hyviä, pehmeitä rasvoja. Korkealaatuisen pehmeän rasvan saanti on yksi hyvinvointia edistävän ravinnon kulmakivi!

Laihduttajan ei tarvitse vähentää rasvan syömistä välttämättä ollenkaan. Tärkeämpää on, että syö oikeanlaista rasvaa. Kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy on erinomainen omega-3- rasvahappojen lähde. Välttämättömät rasvahapot suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta, parantavat hermoston kuntoa, vastustuskykyä ja mielialaa. Rypsiöljy vaikuttaa positiivisesti myös ihon ja hiusten hyvinvointiin. Mitä tiukempi ja vähäkalorisempi dieetti on, sitä tärkeämpää on varmistaa, että elimistö saa ravinnosta oikeanlaisia rasvoja.

Lorauta Virginoa puuron päälle tai kasvissosekeittoon. Salaatissa rasvaliukoiset vitamiinit imeytyvät paremmin, kun mukana on laadukasta öljyä. Välipalan saa sekoittamalla rasvattomaan maitorahkaan pari ruokalusikallista Virginoa, pakastemarjoja, hiukan vaniljasokeria ja hunajaa. Käy tutustumassa Virgino resepteihin ja löydä omat lempiohjeesi!

Onko Virgino hyvä valinta kuntoilijalle / urheilijalle?
Kotimainen Virgino on todellista superruokaa, joka sopii niin ennen treeniä nautittaville aterioille kuin rasituksen jälkeisen välipalan ainesosaksi. Paljon liikkuva ihminen tarvitsee runsaasti terveellistä, täysipainoista ruokaa, josta keho saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Aktiiviliikkujan on tärkeää huolehtia rasvatasapainostaan. Mitä tarkempaa ruokavaliota noudatetaan, sitä oleellisempaa on, että elimistö saa ravinnosta oikeanlaisia rasvoja.

Kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy on runsas omega-3-rasvahappojen luonnollinen lähde. Välttämättömät rasvahapot alentavat kolesterolia, suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta, vaikuttavat suotuisasti vastustuskykyyn ja mielialaan.

Virginossa on myös ubikinonia, joka on tärkeää solujen ja sydänlihaksen uudistumisessa sekä nopeuttaa palautumista liikunnan jälkeen.

Käy tutustumassa Virgino resepteihin ja löydä omat lempiohjeesi!

Virgino rypsiöljy sisältää ubikinonia. Mitä se on ja sen hyöty elimistölle?
Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on vitamiinien kaltainen rasvaliukoinen yhdiste, jolla on tärkeä merkitys solujen energiatuotannolle sekä sydämen toiminnalle. Lisäksi ubikinoni on tärkeä solujen suoja-aine sekä antioksidantti. Se estää rasvojen, kuten valtimoille haitallisen kolesterolin hapettumista. Ubikinoni myös palauttaa hapettuneen E-vitamiinin aktiiviseen muotoonsa, joka vaikuttaa positiivisesti ihoon ja hiuksiin. Ubikinonia saa pieninä määrinä muun muassa lihasta. Virgino-öljy on hyvä lähde niille, jotka syövät lihaa harvoin tai eivät ollenkaan.

Suositellaanko Virginoa kasvissyöjille?
Kasvisruokavaliota noudattava saa Virginosta hyvin monipuolisesti erilaisia elimistön kaipaamia ravintoaineita: E-vitamiinia, K-vitamiinia ja lesitiiniä, omega-3-, -6-, -7- ja -9-rasvahappoja. Virgino-rypsiöljyssä on myös ubikinonia, jonka riittävästä saannista on kasvissyöjän hyvä huolehtia. Ubikinoni on tärkeää solujen ja muun muassa sydänlihaksen uudistumisessa. Ubikinoni eli Q10 vaikuttaa myös ihon ja hiuksien hyvinvointiin.

Kumpi on terveellisempää, oliiviöljy vai rypsiöljy?
Rypsiöljyllä on tutkitusti enemmän myönteisiä terveysvaikutuksia kuin oliiviöljyllä. Kylmäpuristettu rypsiöljy on kaikkein terveellisin ja monipuolisin ruokaöljy. Kylmäpuristettu rypsiöljy edistää terveyttä monista syistä.

Rypsiöljyssä on hyvin niukasti tyydyttyneitä rasvahappoja ja runsaasti suotuisaa kertatyydyttymätöntä öljyhappoa. Monityydyttymättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja on rypsiöljyssä erittäin hyvässä suhteessa. Se tarjoaa siten apua sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn. Veren kokkaroitumista estävää alfalinoleenihappoa (omega-3) on rypsiöljyssä yli 10 prosenttia, oliiviöljyssä sitä ei ole juuri ollenkaan. Näin olleen rypsiöljy on sydänystävällinen valinta.

rasvahappokoostumus taulukko
Lisäksi kylmäpuristettu rypsiöljy on paljon parempi E-vitamiinin lähde, kuin oliiviöljy. E-vitamiini on elimistölle tärkeä antioksidantti. Se vahvistaa verisuonia, lihaksia ja hermostoa sekä on tarpeen solujen uudistumisessa. Kylmäpuristetun rypsiöljyn luontaiset vitamiinit imeytyvät kolme kertaa tehokkaammin kuin synteettisesti valmistetut vitamiinit.
Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen yhdiste, jolla on tärkeä merkitys solujen energiatuotannolle sekä sydämen toiminnalle. Ubikinonia saa rypsiöljystä, muttei oliiviöljystä. 
Jo kaksi ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä päivässä riittää tyydyttämään terveydelle tärkeiden ainesosien päivittäisen tarpeen!

Onko Virginon terveysvaikutuksia tutkittu?
Kylmäpuristetun rypsiöljyn terveysvaikutukset on todistettu useilla tutkimuksilla. Ylilääkäri Ari Palomäen tutkimusryhmän tulokset julkistettiin Pohjoismaisessa sydäntautikongressissa 12.–14.6.2008. Niiden mukaan kylmäpuristettu rypsiöljy on vielä luultuakin terveellisempää: Virginon rasvahappokoostumus on ihmisen elimistölle ihanteellinen. 
Lue lisää »

Saako kylmäpuristettua rypsiöljyä antaa eläimille?
Rypsiöljy sopii erinomaisesti esimerkiksi koiran ja hevosen ravintolisäksi.

Koiralle Virgino öljy tekee hyvää varsinkin koiran kuivamuonan joukkoon lisättynä. Virgino rypsiöljy sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, joita koiran tulee saada ruuastaan, sillä näitä rasvahappoja ei muodostu elimistössä. Öljy sopii annettavaksi sekä energian lisälähteenä että ihon, turkin ja nivelten hyvinvoinnista huolehtimiseen. Pari ruokalusikallista joka toinen päivä koiran koon mukaan riittää.

Hevonenkin pystyy tehokkaasti hyödyntämään rasvoja. Rypsiöljy on todennäköisesti koostumukseltaan sopivinta hevoselle. Siitä hevonen saa tärkeitä omega-3- ja -9-rasvahappoja. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on myös luonnosta runsaasti E-vitamiinia, joka on erittäin tärkeä kilpahevosille, siitostammoille sekä varsoille. Rypsiöljy on hyvä energianlähde runsaasti energiaa tarvitseville hevosille. Öljyruokinta on aloitettava varovasti ja hyvin pienillä annoksilla. Totutusjakson jälkeen päiväannos rasvaa voi olla maksimissaan 200-500g hevosen koosta ja energiantarpeesta riippuen.

Voiko kylmäpuristettua öljyä käyttää kauneudenhoidossa?
Virginon kylmäpuristettu rypsiöljy soveltuu kauneudenhoitoon oikein hienosti. Kylmäpuristettua rypsiöljyä käytetään usein luonnonkosmetiikan yhtenä raaka-aineena. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on luonnostaan runsaasti E-vitamiinia ja ubikinonia eikä sitä käsitellä teollisesti kuumentamalla eikä kemikaaleilla, joten se on mitä puhtain luonnontuote.

Kylmäpuristettua Virginoa voi käyttää ulkoiseen kauneudenhoitoon monin tavoin. Se on helppoa, luonnonmukaista ja lisäaineetonta. Kylmäpuristetusta rypsiöljystä ja hienokiteisestä merisuolasta saa ihanan vartalon kuorinta-aineen, joka jättää ihon silkinsileäksi sekä pehmeäksi vielä suihkun jälkeenkin! Hellivä kasvonaamio syntyy 2 rkl luonnonjogurtista ja lusikallisesta Virginoa ja hunajaa. Öljyä voi lorauttaa kylpyveden sekaan ja sitä voi sivellä yöksi kasvoille, jos kärsii kuivasta talvi-ihosta. Öljy on myös hellävarainen ja edullinen tuote silmä- ja huulimeikin poistoon.