Ainekset:
1 kyssäkaali (noin 500 g)
1 hapokas vihreä omena (esim. Granny smith)
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
¼ tl hienoa merisuolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
Majoneesi:
1 keltuainen
0,5 tl sinappia
1 tl sitruunamehua
1/5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl valkoviinietikkaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Valmista ensin majoneesi. Kaikkien majoneesin ainesten tulisi olla huoneenlämpöisiä.
Laita keltuaiset, sinappi, sitruunamehu ja mausteet sekä viinietikka kulhoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla, kierrevatkaimella tai sähkövatkaimella.
Lisää kulhoon öljy ensin tipoittain ja vähitellen ohuena nauhana. Vatkaa koko ajan. Lisää öljyä, kunnes majoneesi on sopivan paksua.
Kuori ja raasta kyssäkaali ja omena. Sekoita majoneesi, raasteet ja muut ainekset. Tarjoa liha-, lintu- tai kasvisruoan lisukkeena.
Resepti: Aira Kuvaja