Ainekset:
2 kaalia (esim. kerä-, puna- tai kyssäkaalia)
4 rkl Virginon makuaöljyä maun mukaan (Rosmariini-, Valkosipuli- tai Chiliöljyä) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
½ sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim. persiljaa tai timjamia
Pese kaalit ja poista tarvittaessa päällimmäinen lehtikerros. Viipaloi kaalit noin 1,5 sentin paksuisiksi. Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
Pirskota niille sitruunamehua ja öljyä sekä ripota kevyesti suolaa ja pippuria.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa ½ tuntia.
Kaaliviipaleet sopivat monen liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeeksi.
Resepti: Aira Kuvaja