Paahdetut minitomaatit bruschetta-leipien kera

paahdetut tomaatitAinekset:
250 g minitomaatteja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai jotain Virginon makuöljyistä
1/3 tl suolaa, mieluiten hienokiteistä merisuolaa
¼ tl mustapippurirouhetta

Bruschettat:
4 viipaletta maalaisleipää
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Valkosipuliöljyä
1 dl ricottaa tai pehmeää vuohenjuustoa
tuoreita basilikan lehtiä

Levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta tomaateille öljyä ja ripota niille suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 100 asteessa 45 - 60 minuuttia.

Kun tomaatit ovat uunissa, valmista bruschettat. Kuumenna öljyä paistinpannulla. Paista leipäviipaleet öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Levitä leiville pehmeää ricottaa tai vuohenjuustoa ja asettele paahdetut tomaatit leiville.

Koristele leivät basilikalla ja tarjoa heti.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It