Paahdettu palsternakka fetavaahdolla

paahdetut palsternakkaAinekset: 
600 g palsternakkaa 
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä tai Virgino Valkosipuliöljyä 
1 rkl balsamicoa 
1 rkl juoksevaa hunajaa 
½ tl suolaa 
1 - 2 kynttä valkosipulia pilkottuna 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi palsternakka tikuiksi ja siirrä uunipellille.

Sekoita muut ainekset (paitsi valkosipuli) pienessä kulhossa ja sekoita nämä palsternakkatikkujen sekaan.

Paista palsternakkoja noin 20 minuuttia uunissa tai kunnes kasvikset ovat saaneet paahteisen pinnan. Sekoita paistamisen puolivälissä ja lisää mukaan pilkotut valkosipulit.

Vaahdotettu feta:
1 pkt aitoa fetajuustoa
1 prk smetanaa
1 - 2 kynttä valkosipulia
mustapippuria myllystä
(tuoretta yrttiä esim. timjamia tai oreganoa)

Pilko valkosipuli. Sekoita ja vaahdota kaikki ainekset korkeassa kulhossa sauvasekoittimella sekaisin.

Lisää halutessasi tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai oreganoa joukkoon.

Tarjoile paahdettujen palsternakkojen kera.

Pin It