Taikina:
5 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa
paistamiseen Virgino rypsiöljyä
Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä
2 rkl silputtua tilliä
½ sitruunan mehu
1/3 tl mustapippurirouhetta
Letun päälle: graavilohiviipaleita, rucolaa, salaatinlehtiä, kurkkua, retiisiä, herneenversoja
Sekoita lettutaikina ja anna turvota 15 min. Paista letut öljyssä molemmin puolin. Anna jäähtyä.
Sekoita jogurttikastike ja levitä letuille.
Koristele salaatilla, lohiruusukkeilla, retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä herneenversoilla.
Tarjoa alkuruokana tai kokonaisena ateriana.
Resepti: Aira Kuvaja