Nyhtöleipä

nyhtöleipäAinekset: 
1 vaalea leipä (kauraleipä, ranskanleipä, vehnäleipä) 
0,5 dl Virgino chiliöljy 
2-3 valkosipulin kynttä pilkottuna 
2 tl balsamicoa 
mustapippuria myllystä 
¼ tl suolaa 
½ dl/reilu kourallinen valitsemaasi tuoretta yrttiä silputtuna (lehtipersilja, persilja, oregano tms) tai 3 tl kuivayrttejä (esim. oregano, basilika) 

Tee leipään terävällä veitsellä syviä viiltoja (n. 1,5 cm välein). Tee viillot myös vastakkaiseen suuntaan.

Sekoita öljyn joukkoon muut ainekset, sekoita ja valuta öljyseosta leikkaamiisi väleihin.

Paista leipää 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin kera.

Pin It