Ainekset:
500 g tuoretta lohta tai kirjolohta ohueksi siivutettuna
2 appelsiinin mehu
2 valkosipulin kynttä
1 tl sormisuolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl Virginon Rosmariiniöljyä
1 rkl roseepippuria murskattuna
Laita lohiviipaleet laakealle lautaselle hiukan limittäin. Astiassa saa olla hiukan reunoja.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset ja jaa tasaisesti lusikalla lohiviipaleiden päälle.
Peitä astia kelmulla ja anna graavautua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit tarjota graavattua lohta pienten saaristolaisleipäpalojen päällä. Saaristoleivän ohje tässä: https://www.virgino.fi/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/302-makea-saaristolaisleipa