Ainekset
Ohje 10:lle
1 keltasipuli
1 hapan omena
1 porkkana
1 palsternakka
¼ lanttu
4 tuoretta tomaattia
1 valkosipulin kynsi
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Virgino)
1 dl kuivaa omenasiideriä
½ rkl suolaa
jauhettua mustapippuria
ruokaetikkaa (8 %)
1 dl hienonnettua persiljaa
½ dl raastettua tuoretta piparjuurta
n. ½ rkl jauhettua valkopipuria
5 rkl kapriksia
200 g leipäjuustokuutioita
Kuori ja paloittele kaikki kasvikset pieniksi, noin 1x1 cm kuutioiksi.
Kuumenna kasari, lisää Virgino rypsiöljy ja kasviskuutiot. Kuullota 8 minuuttia välillä käännellen, lisää siideri ja mausteet. Vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia, tarkista maku.
Anna jäähtyä, lisää leipäjuustokuutiot ja piparjuuriraaste, sekoita. Nosta ruokalusikallinen salsaa esim. Myllärin Rouskis - leivälle tai ruisnappeihin. Koristele ohuilla raaoilla porkkanasuikaleilla ja kapriksilla.
Resepti: Kim Palhus