header

Paahdettu palsternakka

Ohje 10:lle

paahdettu palsternakkaAinekset:
3 kuorittua ja viipaloitua palsternakkaa
10 pientä viipaletta leipäjuustoa
Nordic-salsaa

Hernemousse:
200 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
3 rkl kylmäpuristettua Virginoa
2 dl kasvislientä
suolaa, jauhettua valkopippuria, tuoretta timjamia

Koristeluun:
2 rkl marjajauhetta (tyrni-karpalo)
1 dl paahdettuja kaurahiutaleita

Kuumenna kasari, lisää rypsiöljy, timjami ja herneet. Kuullota hetki, lisää vesi. Hauduta 5 minuuttia, nosta kasari liedeltä. Kaada massa tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi massaksi. (Voit soseuttaa herneet myös sauvasekoittimella) Mausta varovasti jauhetulla valkopippurilla ja Virgino® rypsiöljyllä, pidä lämpimänä.

Kuumenna paistinpannu, lisää tippa Virgino rypsiöljyä ja paahda palsternakkaviipaleita noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, pidä lämpimänä.

Kokoa annos: laita lautaselle Rouskis-viipale tai ruisnappeja, nosta päälle Nordic-salsaa ja peitä ne palsternakkaviipaleella ja hernemoussella sekä viipaleella koti- tai leipäjuustoa. Koristele paahdetuilla kaurahiutaleilla ja ripauksella marjajauhetta.

Resepti: Kim Palhus

Pin It