Ainekset:
kampasimpukoita
sitruunaa
valkosipulia
Virgino-rypsiöljyä
jäävuorensalaattia
punasipulia
paahtoleipää
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sulata kampasimpukat ja kuivaa ne. Pane ne marinoitumaan sitruunankuoren ja valkosipulin kanssa maustettuun Virgino-öljyyn noin 2 tunniksi... kääntele silloin tällöin.
Ennen kun alat valmistamaan simpukoita, pyydä vieraat istumaan pöytään ja pehmitä heitä koleahkolla kuivalla lasillisella valkoviiniä. Valmistus kestää maks. 3 minuuttia!!!
Aseta tarjoiluvadille muutama vihreä jäävuorisalaatin lehti, hakkaa hienoksi punasipulia ja ripottele salaatin päälle. Ruskista paahtoleipä valkosipulilla maustetussa Virgino-öljyssä. Leikkaa ruskistetut leivät annospaloiksi salaattivadin päälle ja nyt säikäytys.
Paistinpannun pitää olla erittäin kuuma kun järkytät kampasimpukat. Paista simpukoita "noin" 27 sekuntia per puoli, että saavat kauniin värin. Pikainen konjakkiliekitys ei tee pahaa, ennen kuin asetat shokkihoidon saaneet simpukat leivänpalasten päälle. Nyt vasta pikainen suolaus ja mustapippurikäsittely. Muista ripotella valkosipuli-sitruunaöljymarinadia (pitkä sana) kaiken päälle.
Kanna pöytään ja ihmettele minne emalit katoavat lautasilta. Erinomainen eturuoka pimeinä iltoina.
Resepti: Tom Pöysti