header

Kasvis-saslik

Ohje 10:lle

kasvis saslikKasvisvartaat:
3 kpl punainen paprika
2 kpl vihreä paprika
5 kpl kesäkurpitsaa
4 kpl punasipulia lohkoina
4 kpl palsternakkaviipaleita ryöpättynä
4 rkl tuoretta silputtua meiramia

Pese ja leikkaa paprikat 2x2 cm paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan, poista siemenkota ja leikkaa 2 cm paloiksi. Kuori ja lohko punasipuli, irrota lohkot toisistaan. Kuori palsternakka, viipaloi 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja ryöppää suolavedessä, jäähdytä kylmällä vedellä.

Kaada kaikki ainekset työkulhoon, sekoita Virgino rypsiöljy, suola ja hienonnettu meirami kasviksiin ja pujota ne vartaisiin.

Grillaa miedolla lämmöllä välillä rypsiöljyllä valellen.

Sipulihilloke:
4 kpl punasipulia ohuina viipaleina
2 dl hillosokeria
1,5 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
½ dl Virgino rypsiöljyä

Kuumenna kasari, lisää rypsiöljy ja sipuliviipaleet. Kuullota muutama minuutti ja lisää sokeri ja nesteet. Hauduta 10 minuuttia, tarkista maku ja jäähdytä.

Tyrnisiirappi:
1 dl hillosokeria
½ rkl suolaa
½ dl Tyrnimehua
1 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl tyrnimarjajauhetta

Kaada kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä ja sekoita tyrnimarjajauhe siirappiin.

Mummon tillikurkut:
10 annosta
½ kpl tuorekurkkua
2 dl vettä
1 dl ruokaetikkaa
½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
1 dl sokeria

Viipaloi kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Sekoita vesi, sokeri, etikka, tilli ja suola hyvin. Lisää kurkkuviipaleet ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Paahdetut luomukaurahiutaleet:
1 dl suuria ”jauhottomia” kaurahiutaleita

Paahda kaurahiutaleet kuumalla pannulla, mutta älä polta niitä. Aromisoi paahdetut kaurahiutaleet sumuttamalla niihin paahtamisen jälkeen ohuelti Virgino rypsiöljyä. Käytä heti, hiutaleet eivät säily.

Annoksen kokoaminen
Grillaa vartaat, nosta lämmin tai kylmä sipulihilloke lautaselle ja varras päälle. Valuta kurkkuviipaleet hyvin ja aseta niitä vartaan päälle koristeeksi. Viimeistele annos valuttamalla tyrnisiirappia päälle. Ripottele lopuksi paahdettuja kaurahiutaleita vartaan päälle ja lautaselle. Tarjoile paahdetun perunan kanssa.

Resepti: Kim Palhus

Pin It